Domů >> Recepty >> Hovězí ve vlastní šťávě (Carne en su jugo)

Hovězí ve vlastní šťávě (Carne en su jugo)

Hovězí ve vlastní šťávě (Carne en su jugo)
Ingredience: 

1kg steak (doporučeno bez tuku)
200 gr slaniny jemně nasekané
1 svazek koriandru
1 velký česnek
1 litr vody
1 kg vařených fazolí
avokádo
sůl a pepř
olej
kuřecí vývar na chuť

Na přílohu:
ředkvičky
bílá cibule
limetky
toasty

Postup:
Osmažíme slaninu ve velkém hrnci na mírném ohni, až je dobře opečená. Odstraníme přebytečný tuk a přidáme maso nakrájené na malé proužky.

V mixéru rozsekáme koriandr, cibuli a česnek s trochou vody. Směs přidáme k osmažení slanině a masu. Až se začne vařit, přikryjeme poklicí a snížíme teplotu.

Pečeme přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Doba závisí na typu použitého masa. Když je maso měkké, přidáme fazole, vývar a pepř a ještě vaříme po dobu jedné minuty, aby se chutě více prolnuly. Je-li to nutné, přidáme trochu vody.

Podáváme s cibulí, koriandrem a sekanými ředkvičky. Avokádo a limetky jsou pro Mexiko typické, ale u nás volitelné :) Jako přílohu zvolíme toasty.

Tento recept mi zaslala kamarádka Sofia Flores z Mexika. Je to jednoduchý pokrm na přípravu, typický pro její rodné město Guadalajara.

Hodnocení uživatel: 
0
Zatím nehodnoceno