Domů >> Recepty

Recepty

Hovězí ve vlastní šťávě (Carne en su jugo)
Postup: Osmažíme slaninu ve velkém hrnci na mírném ohni, až je dobře opečená. Odstraníme přebytečný tuk a přidáme maso nakrájené na malé proužky. V mixéru rozsekáme koriandr, cibuli a česnek s trochou vody. Směs přidáme k osmažení slanině a masu. Až se začne vařit, přikryjeme poklicí a snížíme teplotu. Pečeme přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Doba závisí na typu použitého masa. Když je... více
Brazilský sýrový bochánek
Postup: 1. V hrnci přivedeme vodu k varu, odstavíme a přimícháme mléko, olej, sůl a mouku. Hněteme až vznikne teplé těsto, do kterého přidáme parmazán a vejce. Znovu prohněteme. 2. Tvarujeme malé bachánky pomocí lžíce. Necháme místo mezi jednotlivými bochníčky, protože při pečení nakynou. 3. Pečeme dozlatova. Oblíbené jídlo brazilského kamaráda Luize HenriqueZdroj
Mexické fazole
Postup: Nejprve si osmažíme najemno nasekanou cibuli na menším množství oleji. Dále orestujeme nakrájenou papriku a fazole. Dusíme pár minut. Poté přidáme oloupaná rajčata, chilli, smetanu pro zjemění. Vše promícháme a ještě lehce povaříme přibližně 10 minut. Nakonec dochutíme solí, pepřem a posypeme čerstvými bylinkami. Můžeme zakápnout limetkovou šťávou. Podáváme s chlebem, popřípadě... více